Indhold
- Ineffektiv klientoptimering
- Brug af forskellige netværkstyper
- Båndbreddebegrænsninger
- Dårlig hukommelsesstyring
- Mangelfri fejlretning
- Uforligelighedsproblemer
- Engager dig med os
Da smarte enheder oversvømmer vores verden i de sidste par år, er vi vant til at bruge og ofte stole på nogle apps til at gennemgå vores daglige liv. Med overflod af disse apps kommer spørgsmålet om pålidelighed. Det er ikke ualmindeligt i dag at opleve appnedbrud fra tid til anden. Nogle mennesker kan opleve dette problem meget, mens nogle måske kun har det ved få lejligheder hver uge. Faktum er dog stadig: apps går ned! Men hvorfor?
Nedenfor er nogle af de mest almindelige grunde til, at apps i vores gadgets pludselig fryser ihjel på uhensigtsmæssige tidspunkter.
Ineffektiv klientoptimering
Apps med fejl i interface-design, der resulterer i dårlig ressourceforvaltning, har tendens til at gå ned. Hvis en udvikler ikke er ivrig efter en enheds kapaciteter, som appen er beregnet til at køre på, kan den app ende med at blive en ressource-hog og en konstant kilde til frustration for brugerne. Der er etablerede teknikker til minimering af, hvordan en app administrerer ressourcer, men hvis en udvikler klipper hjørner eller ikke implementerer dem, går det ikke altid ubemærket hen.
For eksempel er det nødvendigt at bruge billedkomprimeringsalgoritmer for at sikre, at filstørrelsen på fotos ikke er for stor. En god udvikler skal tage højde for, at ikke alle smartenhedsejere har brændende internethastigheder hele tiden. Da mange apps i dag regelmæssigt skal oprette forbindelse til en fjernserver for at fungere, skal udviklere overveje forholdet mellem begivenheder, der sker på skærmen, og enhedens sande muligheder. En fejlberegning i dette aspekt kan have en væsentlig indflydelse på, hvordan appen opfører sig, når den først er frigivet.
Brug af forskellige netværkstyper
Har du oplevet, at en app går ned, efter at du har ændret din netværksforbindelse til enten mobildata eller Wi-Fi? Selvom de fleste flagskibstelefoner som Samsungs Galaxy-serie har en indbygget automatisk netværksswitch-funktion, der problemfrit overgår forbindelseskontakten og minimerer datatab, kan nogle apps stadig have stabilitetsproblemer det meste af tiden. Dette problem har været med os i et par år nu, og svaret på det hviler på skuldrene af både udviklere og Google, producenten af Android. Ingen ser ud til at have fundet en mere effektiv løsning.
For at forhindre, at en app går ned, skal du først slå den fra, før du skifter til en anden netværkstype.
Båndbreddebegrænsninger
En anden grund til, at en app ikke indlæses, fryser og derefter til sidst dør, er når den modtager begrænset til ingen båndbredde. En upålidelig forbindelse fører ofte til korrupt cache, fordi appen muligvis henter dårlige data i processen. Nogle apps fungerer muligvis godt derhjemme, fordi man sandsynligvis bruger den mere stabile WI-Fi-sammenhæng, men når du først er kommet på vej og skiftet til mobildata, starter det rigtige problemer. Udviklere bør være opmærksomme på denne mulighed, men dette er ofte et af de mest udeladte aspekter i opbygning af apps.
Hvis du har bemærket, at en bestemt app har en tendens til at handle langsomt eller gå ned, når du bruger din plettet mobilforbindelse, skal du forbeholde udvikleren din skyld. En god app skal fungere pålideligt med eller uden en stabil forbindelse.
Dårlig hukommelsesstyring
En af de største udfordringer for Android-udviklere er at sikre, at deres app kører godt på en lang række enheder. Nogle apps kører muligvis godt i en HTC One M9, men ikke i Samsung Galaxy S2, simpelthen fordi begge enheder har et stort hul med hensyn til CPU-hastighed og processorkraft. Det betyder dog ikke, at nyere og hurtigere enheder garanterer crash-gratis apps. Hvis en app tager mere end 5 sekunder at starte, ender den normalt med at blive dræbt af operativsystemet. Dette opfattes af brugerne som et nedbrud.
Mangelfri fejlretning
Hastige apps mangler muligvis korrekt fejlretning under produktionen, så når nye funktioner tilføjes, fungerer nogle dele muligvis ikke som beregnet senere. Faktisk er en stor del i appnedbrud forårsaget af menneskelige fejl. Forkert kodning og tildeling af en reference til en ikke-eksisterende variabel resulterer ofte i fatale fejl kaldet null-pointer-fejl. For eksempel, hvis en udvikler ikke er forsigtig med at foregribe de ting, der kan gå galt, kan det resultere i en null-pointer. Dette manifesteres, når en app pludselig stopper med at svare.
Uforligelighedsproblemer
Lige nu er det næsten umuligt for en udvikler at teste en app på alle aktivt kørende enheder på grund af fragmentering. Dette er grunden til, at nogle apps klarer sig så godt på andre enheder, mens de gør det modsatte af nogle. Test er ikke kun tidskrævende, men det er heller ikke særlig omkostningseffektivt, især for kæmpende udviklere.
Kompatibilitetsproblemer opstår også, når der er en ny større operativsystemopdatering. Du bør ikke blive overrasket, hvis nogle af dine apps ser mere pålidelige ud, når du havde KitKat efter installation af Lollipop.
Med dette slutter vores korte diskussion om årsagerne til, at Android-apps går ned. Vi håber at have oplyst dig lidt, hvorfor dette problem stadig sker, selvom smartphones er blevet hurtigere og mere magtfulde. Husk, at app-bygning er en vanskelig forretning, og der er millioner, hvis ikke milliarder, mulige fejlpunkter i denne handel. Skulle du støde på et tilsyneladende unikt problem med en bestemt app, prøv at hjælpe udvikleren ved at fortælle dem om det enten ved at indsende en rapport eller ved at kontakte dem direkte.
Se også Hvorfor Android Lollipop forårsager problemer
Engager dig med os
Hvis du er en af de brugere, der støder på et problem med din enhed, så lad os det vide. Vi tilbyder gratis løsninger til Android-relaterede problemer, så hvis du har et problem med din Android-enhed, skal du blot udfylde det korte spørgeskema i dette link og vi vil prøve at offentliggøre vores svar i de næste indlæg. Vi kan ikke garantere et hurtigt svar, så hvis dit problem er tidsfølsomt, skal du finde en anden måde at løse dit problem på.
Når du beskriver dit problem, skal du være så detaljeret som muligt, så vi let kan finde en relevant løsning. Hvis du kan, bedes du medtage de nøjagtige fejlmeddelelser, du får, for at give os en idé om, hvor vi skal starte. Hvis du allerede har prøvet nogle fejlfindingstrin, før du mailer os, skal du sørge for at nævne dem, så vi kan springe dem over i vores svar.
TheDroidGuy har også sociale netværk, så du vil muligvis interagere med vores samfund på vores Facebook- og Google+ sider.
Vi modtager salgsprovision, hvis du køber varer ved hjælp af vores links. Lær mere.