Huawei MateBook Review: Hvis iPad og Surface Mated - Artikler

Huawei MateBook Review: Hvis iPad og Surface Mated

De kalder det Huawei MateBook måske, fordi det ser ud som om en iPad Pro og en Surface Pro kom sammen for at oprette denne Windows 10 tablet. Hvordan måles det op til en af ​​de to bedste tabletter til rådighed?

Huawei MateBook har en 12-tommer 2160 x 1440 opløsning IPS-skærm, der også bruger en aktiv digitaliseringsenhed. Det betyder, at en valgfri MatePen skriver med fint tip blæk til tegning, notering og almindelig Windows valg og klik. Dette sammenligner det med Microsoft Surface Pro 4 og den større 12-tommer iPad Pro naturlige.Med den smukke læder MateBook Portfolio Keyboard-sag ($ 129) og MatePen ($ 59) betaler du $ 687 på Microsofts online-butik. Det er til Intel Core m3-processorversionen, en god handel, når du overvejer, at iPad Pro 13 tommer starter med $ 799, og overfladen starter med $ 899. Intel Core i5 versionen af ​​Surface Pro 4 er til salg for $ 749. Ingen af ​​disse muligheder leveres med et tastatur eller pen / blyant.

Huawei MateBook Design

iPad Pro's designgener synes at vinde i denne fiktive kombination af iPad og Surface. Huawei MateBook ligner en hvid eller sort iPad Pro med en lidt tyndere kant omkring højopløsningsskærmen. Glasfronten og aluminiumsbacken føles høj kvalitet og robust. Der er meget lidt bøjning. Bagsiden spænder lidt til afrundede kanter og hjørner. Du kan se en tynd aluminiumlinie rundt om ringen.Langs bunden er der et stik, der fastgøres til Huawei MateBook Portfolio Keyboard sagen. Mere om denne sag nedenfor.Ingen vil klage over, at Huawei skærer hjørner i fremstilling eller design. Når det er sagt, er det lidt kedeligt. Surface Pro 4 kommer med lidt mere karakter. Generelt er MateBook bare en plade af glas og metal. Det underdrevne design passer imidlertid til et konservativt professionelt udseende, som erhvervsbrugere måske foretrækker.

Huawei MateBook Skærm og Pen

Den smukke high-res IPS-skærm vil vinde fans, fordi den er lys og præcis. At læse tekst eller se video ser fint ud på denne skærm.Skærmens berøringsfunktion fungerer godt. Windows 10 lider som en ren touch interface, men jeg kunne nøjagtigt interagere selv med små knapper. Det ser ud til at virke. Tilføj den fine tip af MatePen, og du får en god håndholdt computeroplevelse.Højttalerne passer til den smukke skærm. De lyder rigeligt højt og giver god lyd. Sikker på, de vil ikke imponere folk, der elsker high-end lydudstyr, men de leverer nok lyd til at gøre MateBook til et godt værktøj til underholdning og håndholdte casual gaming.

Kunstnere vil nyde at bruge den nøjagtige MatePen. Så vil studerende og forretningsfolk, der ønsker en tablet til at tage håndskrevne noter eller som vil markere PDF-filer, dokumenter og meget mere. Hvis du aldrig har brugt Lightroom eller Photoshop til at redigere fotos på en Pen-kompatibel tablet, skal du prøve det. MateBook er en fantastisk mulighed for billedkunst.

MatePen fungerer godt. Det er nøjagtigt, komfortabelt og nemt at bruge.Mod toppen finder du to knapper. Den ene tættere på spidsen bliver den til en viskelæder. Den anden fungerer som et højreklik på knappen. En tredje knap længere væk fra spidsen indgriber den indbyggede laserpeger, en nyttig funktion til folk, der laver præsentationer med MateBook.

Oplad det indbyggede batteri ved at trække enden modsat skrivetipset, Slut en micro USB-oplader eller brug det medfølgende USB Type-C til micro USB-kabel, så du kan oplade ved hjælp af computerens USB C-port.

Huawei MateBook Portfolio KeyboardKlaviaturet mangler designkvaliteten på tabletten eller MatePen. Den kommer indbygget i Huawei MateBook Portfolio Keyboard og koster normalt $ 129 oven på prisen på tabletten. I øjeblikket kaster Microsoft det i deres onlinebutik, men det salg må ikke vare i 2017. Huawei bør altid give denne ting væk, for ingen vil nogensinde betale for det. Hvis de gør det, vil de have pengene tilbage.Sagen ser ud og føles dejlig. Det attraktive læderbrune eksteriør virker som et high-end cover til en high-end tablet. Købere kan også vælge mellem sort, beige og orange. Den indeholder en dejlig stik, der klikker på plads takket være magneterne i tabletets og undersiden af ​​undersiden. Det er her glæden slutter.Prøv at indstille tabletten til at skrive eller endda bare for at bruge som stativ under berøring, skrivning eller tegning på skærmen, og tabletten vinkler alt for meget. En magnetisk klap holder sagen lukket og fordobles som en magnet for at fastgøre til bagsiden af ​​tabletten. Det holder ikke tabletten op og sommetider glider ned, indtil tabletten falder tilbage på tavlen eller skrivebordet. Huawei har brug for et bedre design for at gøre dette værd $ 129.

At skrive på tastaturet kræver meget justering, og det er svært at skrive præcist. Den integrerede touchpad føles som de fleste Windows touchpads plejede at føle, hvilket betyder, at det er forfærdeligt og for lille. Tastaturet er baggrundsbelyst, men det er det eneste gode, jeg kan sige om det.Få et Bluetooth-tastatur i stedet for at købe dette, medmindre du får det smidt ind gratis som en del af bundleaftalen Microsofts tilbud. Hvis du ser forsigtigt ud, kan du finde et tastatur med en stativ. Du nyder at skrive på det meget mere end den forfærdelige Huawei MateBook Portfolio Keyboard sag.

Huawei MateBook Performance og batterilevetid

På trods af den sjette Gen 3.1MHz Intel Core M dual-core processor, fungerer MateBook forholdsvis godt, mens du laver enkle ting som onlineopgaver, tekstbehandling og endda nogle casual gaming. Det er selvfølgelig ikke så hurtigt som mit Surface Pro 4, der leveres med en i5-processor. Det er heller ikke så glat som iPad kører iOS. Jeg nyder stadig at bruge det som en medieforbrugsenhed og til lejlighedsvis arbejde. Det er ikke fantastisk at redigere store billeder eller videoer, men enkle kreative opgaver fungerer fint.

Huawei lover 10 timers batterilevetid, en overdrevet figur. Jeg kom tættere på 6-8 afhængigt af om jeg indstiller skærmens lysstyrke til fuld i et lyst rum eller lavere i de fleste indstillinger. Det er ikke forfærdeligt og sammenligner positivt med min iPad Pro (ca. 8 timer) og min Surface Pro (ca. 6-7 timer).

Den medfølgende SSD hjælper maskinens opstart hurtigt, og programmerne stotter ikke meget. Min mest power-hungry software fungerede okay trods Intel Core m processor og kun 4 GB RAM.

Huawei MateBook-porte og -forbindelserForvent ikke mange porte. Vi får en USB Type-C-port til både opladning og tilslutning. Der er en mikrofon / hovedtelefonkombination og den magnetiske stik, der hænger op til tastaturet.

Tabletten bruger 802.11 a / b / c / n / ac MIMO Wi-Fi og Bluetooth 4.1 til trådløs tilslutning. Netværkshastighederne på den hurtige AC Wi-Fi-router var ret gode. Jeg har aldrig haft alvorlige problemer. Bluetooth tilsluttet pålideligt.I æsken med tavlen får vi et USB-C-kabel, som forbinder via en almindelig USB-A-stik til den medfølgende ladestik. Mursten er ikke meget større end en iPad Pro mursten. Der er også USB-C til micro-USB-kabel.Hvis du har brug for flere forbindelser, skal du overveje Huawei MateDock, lavet til MateBook. Den kommer i en matchende sag lavet af samme materiale som tastaturet. Slut den til USB-C-porten, og den tilføjer følgende porte til MateBook.  • Ethernet
  • 2 USB 3.o-porte (1 .5A og 1 .9A til regelmæssig og hurtigere opladning)
  • USB-C-port for at oprette forbindelse til ekstern vekselstrøm eller for at give dig et pass gennem USB-C-port
  • HDMI ud
  • VGA udVGA- og HDMI-portene er i den ene ende, og de andre porte plus kablet til forbindelse til MateBook er i den anden ende. Det har også en pennesløjfe til at holde MatePen, som du måske vil bruge, da Pen-sløjfen, der magnetisk fastgøres på bagsiden af ​​Huawei MateBook Portfolio Keyboard-sagen, ikke holder pennen meget godt, en anden grund til at holde sig væk fra tastatur. Inde i den sag, der huser docken, er der en hvid plastdel, der holder USB-A til USB-C adapteren, der følger med MateBook samt adapterkablet.


Huawei MateBook Software

Windows 10 styrer Huawei MateBook. Alle de typiske Windows 10 apps fra deres app butik vises, herunder Candy Crush, Minecraft og Get Office appen. Tilføj Flipboard, Microsoft Office og OneNote, og resten af ​​de indbyggede Windows-apps.Appen MateBook Assistant tilbyder en brugervejledning, links til service hos Huawei og et sted at downloade drivere.

Forfriskende, det er alt software, der er lagt på MateBook. Vi behøver ikke bekymre os om en flok crapware som opustet sikkerhedssoftware, de forherlige annoncer, vi får med mange tredjepartsapps, som folk ikke har brug for, men som altid vises på de fleste Windows-computere.

Huawei MateBook værdi og anbefaling

Sammenligning af Huawei MateBook til en iPad Pro virker uretfærdigt. Bortset fra design og udseende er de to meget forskellige maskiner.Hvis du vil have en Windows-tablet, vil du ikke have en iPad, og hvis du vil have en iOS-enhed, vil du ikke have en Windows-tablet. Hvis du kun vil have et enkelt værktøj til apps og nogle kunst, så gå med iPad Pro, selv om det koster mere. Men hvis du har brug for noget til at køre traditionel software, som de fulde versioner af Microsoft Office eller en anden speciel Windows-software, så vil en iPad ikke gøre. Det forlader Huawei MateBook eller en anden Windows-tablet.Ingen slår Microsoft Surface Pro 4. Det er langt den bedste Windows-tablet. Dens fremragende hardware, skærm, hastighed og strøm til en anstændig pris gør det til markedsleder. Men hvis du vil spare lidt penge overveje Huawei MateBook. Vi fandt den sorte version med intro-niveau specs på Amazon for under $ 460, en fantastisk pris. Til den pris er det et overbevisende alternativ til Surface Pro 4.

Hvis du kun har brug for en kvalitet til indfarvning på Vinduer for kunst, tager notater eller gør lidt lys billedredigering på vejen, kan MateBook nok være tilstrækkeligt. Det er dog svært at anbefale det over Surface Pro 4, medmindre den primære faktor i din beslutningstagning er pris. Betal ekstra penge til Surface Pro 4. Microsoft Type Cover blæser væk MateBook Portfolio Keyboard case. MatePen er lige så god som Surface Pen, men de andre kompromisser som en smule ydeevne og kedeligt design sammen med det forfærdelige tastatur betyder, at Huawei MateBook falder kun lidt kort.