Der er en masse svindel, der finder vej over internettet, der sigter mod at stjæle dine personlige oplysninger, hvis du ikke er forsigtig, og Apple-brugere er ingen undtagelse.
Selvom det måske ikke er noget nyt, blev der sendt en e-mail til mig i løbet af weekenden, der hævdede at være fra Apples kundesupport. E-mailen fortalte mig, at min Apple ID-konto var blevet frosset midlertidigt, og at jeg havde brug for at bekræfte mine Apple ID-kontooplysninger for at frigøre dem. Årsagen til indefrysning er, at nogen tilsyneladende tilføjede eller ændrede en kontakt-e-mail-adresse på min konto.
Så det ser ud til, at nogen er hacket ind på min konto, og Apple er simpelthen den gode fyr og stopper hacker i hans eller hendes spor, men intet af det skete faktisk, og hvad jeg blot modtog i min indbakke var en phishing-fidus designet til at stjæle mit Apple ID brugernavn og adgangskode.
Hvis du ikke er fortrolig med udtrykket "phishing", har du uden tvivl i det mindste oplevet et eller andet tidspunkt i løbet af din levetid. Phishing er når “Phishing er når en svindler udgør som en legitim virksomhed for at erhverve personlige oplysninger såsom dit brugernavn, adgangskode, kreditkortoplysninger osv.
Denne e-mail ligner en officiel e-mail fra Apple, men ikke helt. Der er et par måder at fortælle, om denne form for e-mail er en fidus, og det tager normalt kun et par sekunder.
For det første kan du se afsenderens e-mail-adresse. I denne e-mail står det, at e-mailen kommer fra en Apple.com-adresse, som ser ret legitim ud, men vær opmærksom på "via secureserver.net".Dette betyder, at e-mailen faktisk ikke kommer fra den Apple.com-adresse, men snarere en anden e-mail-adresse, der er maskeret som Apple.com-e-mail-adressen. Temmelig luskede fra svindleren.
Når du svæver over eventuelle links i e-mailen, får du desuden en lille pop op i nederste venstre hjørne af browseren, der viser dig, hvor linket fører dig. Hvis dette var en officiel e-mail fra Apple, ville det føre os til et Apple.com-link. Imidlertid modtager den e-mail, jeg modtog, links til en webside på et websted, der hedder Infolktainment.com (for ordens skyld anbefaler vi ikke at gå derhen).
Phishing-svindel er ikke noget nyt, og de har eksisteret, så længe internettet har eksisteret. Apple er dog et tungt mål, da det er et af de mest populære mærker på jorden, så det er ret nemt for en svindler at nå et bredt udvalg af brugere ved at stille sig som Apple. Desværre tager mange brugere lokkemad, da de let er overbeviste om, at det er en legitim e-mail, og de ender med at få hacket deres iTunes-konto.
Næste gang du får en af disse e-mails, skal du blot markere den som spam, så lignende e-mails ikke vises i din indbakke igen. I stedet sendes de direkte til din spam-mappe. Selvfølgelig finder svindlere altid måder omkring dette, som at sende phishing-e-mails fra forskellige e-mail-adresser, så de stadig finder vej til din indbakke. Dette kan være ret frustrerende, men jo mere du sender denne slags e-mails til din spam-mappe, jo mere slår du dem ned ad gangen.
Det er også vigtigt at sikre dig, at du giver din Apple ID-konto en stærk adgangskode med en blanding af bogstaver og tal for at gøre det vanskeligt at knække. Og uddel naturligvis aldrig dit Apple ID-kodeord til nogen, medmindre de er en betroet ven eller et familiemedlem.