Sådan genvinder du "andet" lagerplads på din Mac - Artikler

Sådan genvinder du "andet" lagerplads på din Mac

Hvis du har lavt lagerplads på din Mac, tror du måske, at du kun har for mange apps installeret, eller at din musiksamling ophører, men det kan faktisk ikke være tilfældet. I stedet kan der være en masse døde filer, der optager dyrebart plads på din Mac. De er ikke så nemme at slippe af med, som apps er, men der er måder at frigøre dette rum på, som normalt kaldes "Andet".

Du kan se, hvor meget plads, kategorien "Andre" optager på din Mac ved at klikke på Apple-ikonet i menulinjen op i øverste venstre hjørne af skærmen og derefter klikke på Om denne Mac. Derefter skal du klikke på Mere info og derefter vælge "Lager".

"Andet" ses i gul og oftere end ikke for de fleste brugere, det tager op ad flere gigabyte plads. For mig er det en kæmpe 38GB. Under alle omstændigheder ville det være rart at vide, hvad disse filer er.

Normalt, hvis du har en stor harddisk, er kategorien "Andet" ikke en enorm løsning, men i betragtning af at nyere MacBooks kommer med flash-opbevaring så lav som 128 GB, har nogle brugere brug for al det ledige plads, de kan få, og " Anden "kategori er simpelthen noget, der ikke kan komme ud af kontrol.

Heldigvis ved vi, hvilken type filer der er gemt i kategorien "Andet". Sådan identificerer du disse filer og sletter dem fra din Mac for at frigøre plads.Hovedsagelig går enhver fil, der ikke passer ind i de andre kategorier, ind i "Andet." Grundlæggende består den af ​​data på din Mac, der ikke er apps, fotos, musik, videoer eller sikkerhedskopier. Når det er sagt, passer operativsystemindstillinger og data normalt ind i denne kategori, ligesom Safari-cache, e-mail, tekstbeskeder og iMessages, kalenderdata, kontakter samt cache-data, plugins og udvidelser til alle de andre apps på din Mac.

Et par gigabyte filer i kategorien "Andet" er sandsynligvis normalt, men hvis du er ligesom mig og har 38 GB lagerplads i denne kategori, er der chancer for, at der er nogle filer, jeg nok kunne slippe af med at frigøre plads.

Sådan frigøres "andet" lagerplads

Først og fremmest, lad os starte med de lette ting. Tøm papirkurven, afinstaller programmer, som du ikke længere bruger, og slet gamle samtaler i iMessage. Faktisk, medmindre du absolut behøver at holde en iMessage-samtale gemt, anbefaler jeg bare at slette alle samtaler på iMessage og starte frisk. For mig er det bare at slette et par gamle samtaler opgradert næsten 10 GB lagerplads.

Dette skyldes, at du sandsynligvis enten har sendt eller modtaget et par billeder og videoer her og der, og alt det, der tilføjes over tid. Så ved at slette iMessage-samtaler kan du nemt frigøre et ton lagerplads.

Når du er færdig med de nemme ting, er det nu tid til at flytte på sværere at finde filer, som du kan slette for at frigøre plads. Et værktøj som Disk Inventory X kan scanne din Mac og finde ud af, hvor alle de rumskårne filer er placeret.Nogle gange vil du opdage, at de største syndere er systemfiler, som du ikke kan slette, men sandsynligvis vil Disk Inventory X vise dig filer, som du glemte, selv havde på din Mac, ligesom nogle få HD-film, som du ' Jeg har allerede set, for eksempel. Fra appen kan du slette de filer, du ikke vil have, eller manuelt navigere til den pågældende mappe og slette filerne derfra.

Disk Inventory X er imidlertid ikke hele pakken, og derfor er CCleaner en anden stor app at have til rådighed for at slette endnu flere rum-hogging filer. CCleaner har en let at forstå brugergrænseflade, der gør det muligt at slippe af med skjulte midlertidige filer, der ikke længere bruges af programmer på din Mac.Med CCleaner er alt, hvad du skal gøre, afkrydsning af de elementer, du vil slette, og klik derefter på Analysere for at se, hvor meget plads, der sletter disse filer, ville gemme. Hvis du er tilfreds med det, skal du klikke på Kør Cleaner og lad appen gøre det er ting.

Endelig, mens du ikke kan slette vigtige systemfiler, er der nogle systemfiler, som du kan slette uden at gå på kompromis med din Macs filsystem. OS X leveres med sprogfiler til hundredvis af forskellige sprog, men hvis du er ligesom mange brugere, taler du nok kun ét sprog, måske to, hvis du tog undervisning i gymnasiet og college. Din Mac har dog sprogfiler til mange sprog, som du aldrig vil bruge, og disse filer optager ekstra plads.CCleaner kan slette ubrugte sprogfiler, men vi foretrækker faktisk en app kaldet Monolingual for at gøre et mere grundigt job. Alt du gør er blot at vælge de sprog, du ikke bruger, og appen vil slette dem fra din Mac. Gør dette alene frigjort et kæmpe 2,2 GB lagerplads til mig.

Når alt andet fejler ...

Hvis sletning af alle disse gamle filer ikke hjælper så meget (og det synes at være tilfældet for mange OS X-brugere), kan du prøve at genoprette fra en ny backup. Undertiden er kategorien "Andet" meget større end de data, den har, takket være datakorruption. Det er normalt, hvad der kan ske, hvis det viser et ton lagringsniveau, der tages op af "Andet".

Men hvis genoprettelse fra en nyere backup stadig ikke virker, er den bedste måde at frigøre plads på, simpelthen at starte frisk og gendanne din Mac til fabriksindstillinger. Det er ikke ideelt, men det kan være en god ide, så og da for at revidere dine apps, musik, fotos, videoer osv., På den måde forbliver din Mac organiseret, og du har ikke tilfældige filer, der hælder op og tager plads.