Sådan køber du en iPhone 6s i Canada - uden at bryde banken - Artikler

Sådan køber du en iPhone 6s i Canada - uden at bryde banken

Når amerikanerne begynder at tale om Canada, har nogle få forudsigelige ting tendens til at komme op. Universal sundhedspleje? Kontrollere. Overvældende høflighed? Jo da. Eh? Du betcha.

Hvad der sjældent bliver diskuteret uden for landet, er imidlertid hvor forfærdeligt nogle af landets tilbud er på teletjenester - tænk mobiltelefoner og bredbåndsinternet. Indtil for nylig kunne canadiere få lignende telefonrabatter til typiske amerikanske luftfartsselskaber - så længe de var enige om en kæmpe treårig kontrakt. Heldigvis stoppede den canadiske radio-tv og telekommunikationskommission det.Selv uden for kontrakterne elsker transportvirksomhederne her nikkel og dime dig, når de kan. Opkalds-id? Nogle gange er det en valgfri ekstra. Lang afstand eksisterer stadig her. Husk den scene i Hvordan jeg mødte din mor, hvor Robin forklarer, at 80'erne kom til Canada for få år for sent? Ja.

The Big 3

For det meste er der i Canada tre nationale trådløse luftfartsselskaber, kendt som "Big 3" - Bell, Rogers og Telus. Telus og Bell har samarbejdet på deres LTE-netværk, så hvis du går med en af ​​dem, vil du sandsynligvis have den samme oplevelse. Rogers bruger deres egne tårne. Der er et par regionale luftfartsselskaber, afhængigt af hvilken provins du er i - Vidéotron i Québec, Tbaytel i Thunder Bay, Sasktel i Saskatchewan og så videre.

Hvis du er heldig nok til at bo inden for et af disse regionale luftfartsselskabers serviceområde, skal du støtte Guds kærlighed til dem. Ikke alene tilbyder de generelt fremragende planer for at konkurrere med de større operatører (Sasktel tilbyder en $ 70 LTE-plan for din iPhone 6s, der giver dig 10 GB data, hvis du er en Riders fan, kan du også få den "Ultimate 13th Man planlægger det til 13GB for $ 85. En 9GB plan på Rogers koster $ 105 pr. Måned), men de tvinger luftfartsselskaberne til at tilbyde lignende planer til dem i samme område.WIND leverer data via carrier pigeon.

VIND

Den canadiske regering og CRTC har forsøgt, for det meste mislykkedes, at oprette en fjerde national trådløs operatør for at fremme konkurrence og forbedre den samlede erfaring for canadiere - som vi alle ved, jo mere markedskonkurrence der er, jo hårdere virksomheder vil stræbe efter at tjene din dollar. For det meste har dette betydet at hjælpe med at kæmpe opstart. WIND Mobile overlever buyouts, udenlandsk ejerskab (der er love på plads, der forhindrer udenlandske ejere i at kontrollere for stort et stykke af telemarkedet - derfor ser vi ikke amerikanske luftfartsselskaber alvorligt at gøre det i Canada i disse dage, trods evige rygter om det modsatte) og spektrumauktioner. Og mens WIND er en god mulighed, hvis du bor i downtown i en større by, forsøger det virkelig at bruge det overalt.

For ikke at nævne det faktum, at WIND ikke er en officiel forhandler til iPhone - så farvel til Visual Voicemail, iMessage, holde øje med månedlige data osv. Der er heller ikke nogen LTE, og det er usandsynligt, at det sandsynligvis er nok et andet år på tidligste.Hvis du er villig til at miste disse funktioner, kan de ekstremt lave priser ($ 40 for ubegrænset alt, inklusive amerikanske opkald) være umagen værd.

Prisfastsættelse

IPhone i Canada starter på $ 899 for iPhone 6s 16GB-model, $ 1029 til 64GB-modellen og $ 1159 for 128GB-telefonen. IPhone 6s Plus har et tilsvarende plusstørrelsespris, på $ 1029 for 16GB-modellen, $ 1159 til 64GB-modellen og $ 1289 for 128GB-modellen. Afhængigt af hvilken telefon du køber, er det en stigning på mellem $ 150 og $ 210 i forhold til sidste års priser takket være den faldende fald i den canadiske dollar.

Og du betaler også disse priser, hvis du vil have en ulåst telefon lige fra Apple - som du måske, da canadiske luftfartsselskaber elsker at opkræve latterlige gebyrer for oplåsning af telefonen. Køber fra en operatør, såvel som elektronikgiganten Best Buy, vil netto du varierende tilskud (og tilsvarende toårige kontrakter), hvoraf de fleste kan spare dig omkring $ 500. Alligevel skal du uddele mindst $ 400 for de billigste iPhone 6'er (som du måske tror, ​​ingen anbefaler dig), $ 530 til den første brugbare model og op til en fantastisk $ 800, hvis du vil snagge den største og mest rummelige model - 128GB iPhone 6s.

Planerne

Hvor kunderne kan kæmpe er, når det kommer til mobiltelefonplaner. De mest overkommelige planer kræver generelt, at du køber din telefon direkte, og bringe den sammen - at få et tilskud kræver at betale for meget dyrere planer.

Tag Virgin for eksempel: iPhone 6'erne kræver deres Platinum planer; ubegrænset opkald + 1 GB data koster $ 85 per måned - det samme medfører din egen enhedsplan koster kun $ 55 om måneden. I løbet af to år er det en ekstra $ 720, hvilket er meget mere end $ 500, du sparer ved at gå på kontrakt. Den ingen subsidie ​​prissætning på deres 1GB plan er $ 65, mens den subsidierede telefon planen er $ 85 hver måned. Efter to år har du betalt ekstra $ 480 for at spare $ 500, hvilket er en meget bedre aftale.

Husk dog altid at kontrollere fint print. At gå over dine data på Virgin koster $ 20 / GB. På Rogers planer er det $ 50 / GB - selvom du skal ud $ 145 for 15GB. I det mindste kan du få lidt gratis Spotify adgang.

Bell og Telus tilbyder lignende planer til de andre $ 85 for telefontilskud, ubegrænset opkald og 1 GB data, eller $ 65, hvis du medbringer din egen enhed. Hvis du er villig til at gå ned fra ubegrænset opkald til kun 300 lokale dagtimerne, kan du slippe din regning ned til kun $ 55 - hvilket er en af ​​de billigere muligheder, der stadig kommer med en nyttig månedlig datatildeling.Brug af iPhone som en tablet

For de fleste kanadiere, som ikke har regionale luftfartsselskaber at vælge imellem - og ikke er villige til at lyve om deres adresse for at få en bedre plan ud af provinsen - det er så godt som det bliver. Stadig vil jeg gerne tilbyde et sidste, skøre forslag.

Lige siden iPhone kom ud, har brugerne set mere til data end at faktisk bruge deres telefoner til at ringe til folk. Hvis du er en person, der ikke er ligeglad med at tale som du gør ved at være online, tilbyder Rogers og Bell begge data-only-planer. Designet til tabletter (men som jeg har fundet helt brugbare i en smartphone), starter disse skovplaner med $ 5 for 10 MB data, $ 10 for 100 MB, $ 20 for 500 MB og $ 40 for op til 5 GB - med overage på kun $ 10 / GB.

Det lyder kompliceret, men hvis du kun bruger 95MB en måned, bruger du kun $ 10. Brug 275MB, og betal $ 20. Gå op til 5 GB, og betal $ 40. Hvis du ved, at du har brug for det, tilbyder Bell også en $ 35 plan for en konstant 5GB hver måned. Ulempen ved at gå denne rute er, at du skal bruge datatjenester som Skype til din telefonsamtale og iMessage eller WhatsApp til tekstning - fordi du kun betaler en nose til faktiske telefonopkald på en data-only plan.

Og der har du det - at købe en iPhone i Canada er bedragerisk kompliceret, sjældent konkurrencedygtig og ekstremt dyr. Så pas på, amerikanere: Mens Canada kan tilbyde "gratis" universel sundhedspleje, har vi brug for det - fordi at eje en iPhone kan bløde dig tør.