4 måder at frigøre plads på Windows 10 - Artikler

4 måder at frigøre plads på Windows 10

Der er få varer mere værdifulde i hver dag computing end lagerplads. Hvor meget ledig plads er din enhed, der bestemmer, hvor mange billeder du kan beholde, og hvor meget musik du har. I nogle tilfælde begrænser det endog, hvor godt dine yndlingsprogrammer kan udføre. Gamle versioner af Windows tvang dig til at gøre en masse undersøgelser alene. Heldigvis er der let at finde måder at frigøre plads på Windows 10, Microsofts nyeste softwareopgradering.

Windows 10 blev bygget med begrænset plads i tankerne. En lagerværktøj scanner harddisken, og giver dig en udlæsning af hvor meget lagerplads du har, og hvad tager det hele op. Nye muligheder for at vælge, hvor nye medier er gemt, giver dig en fantastisk måde at aflaste ikke-væsentlige ting på et SD-kort med flashdrev.Læs: 36 Epic Windows 10 Funktioner, der skal opgraderes til

Her er 4 måder at frigøre plads på Windows 10, uanset om det kører på en notesbog, 2-i-1, skrivebord eller tablet. Nogle af disse tips arbejder endda til Windows 10-telefoner.

4 måder at frigøre plads på Windows 10: Slet midlertidige filer og gamle opdateringer

Enhver indsats for at frigøre plads på Windows 10 skal begynde med at forsøge at rydde op de midlertidige filer og gamle opdateringer, der sidder på din Windows 10-pc. Du kan muligvis ikke indse dette, men midlertidige filer kan være et stort udløb på systemets opbevaring, da din pc altid gemmer bits af websteder til hurtig browsing eller opdateringer, som du har brug for at installere.

Tryk eller klik på feltet Ask me Anything, og indtast Opbevaring. Vælg det i pop op-menuen.Tryk nu eller klik på Denne pc: C øverst i vinduet. Dette er standarddrevet, der er installeret i din Windows 10-pc.Lad nu lagringsværktøjet fungere. Det kan tage lidt tid, afhængigt af hvor stor din harddisk er, og hvor hurtig den er. Det scanner din pc for at se, hvilken lagring der bruges til hvad formål. Mere om det senere. Når det er gjort, skal du trykke på eller klikke på Midlertidige filer i listen.Vælg Midlertidige filer, overførselsmappe og tidligere versioner af Windows. Klik nu på Fjern filer.Dette burde få dig lidt plads tilbage. På den pc, der blev brugt i dette eksempel, tegnede Midlertidige filer alene ca. 1 GB brugt lagerplads.

Forlad ikke dette værktøj endnu.

4 måder at frigøre plads på Windows 10: Afinstaller unødvendige programmer og programmer

Også i den lagringsrapport, du løb, er en post kaldet Apps & Games. Den er tilgængelig uden for lagringsværktøjet med appen Settings under System også. Tryk og klik på Apps og spil.Hvad du nu skal have, er en liste over alle apps eller spil, der er installeret på din pc. Denne liste er som standard sorteret i alfabetisk rækkefølge.Skift det til sortering efter størrelse fra rullemenuen.Nu, hvad du har, er et omfattende kig på, hvilke apps og programmer der optager mest plads. Dette gør det nemt at frigøre plads på Windows 10 ved at fjerne de unødvendige apps og spil, der er højere op på listen.Hvis du har spil eller medieredigeringsprogrammer installeret på din Windows 10-pc, skal du forvente at de er øverst. For eksempel er toppen af ​​listen ovenfor domineret af Planet Coaster, Cities Skylines og programmer til at arbejde med video og fotos.

4 måder at frigøre plads på Windows 10: Få lidt ekstern lagring

Hvis du har gjort disse ting, og du stadig er tæt på plads, er det på tide at overveje at gemme dine filer et andet sted end din pcs indbyggede harddisk. Dette kan være på et flashdrev, en harddisk eller et SD-kort, hvis din pc understøtter dem. Dette er især en god idé til tabletter og billige notebooks, der har meget begrænset opbevaring, som Surface Pro 4 og HP Steam.

Tilslut dit eksterne lager.

Type Opbevaring ind i spørg mig om noget søgebjælke igen for at gå tilbage til lagerværktøjet.Brug rullemenuen til at bestemme, hvor Windows 10 sætter dine nye filer som standard.Du kan få Windows til at gemme nye apps, musik, tv-udsendelser og mere direkte til dit eksterne lager i stedet for internt lager. I vores eksempel er der mulighed for at gemme alt på et SD-kort, for eksempel.Når du har konfigureret din Windows 10-enhed til at gemme alle nye medier på eksternt lager, er det en god ide at flytte alle dine gamle medier der også. Dette bør frigøre en anstændig mængde plads til dig, især hvis du har masser af fotos og musik.

4 måder at frigøre plads på Windows 10: Flyt fotos, musik og dokumenter til OneDrive

Vi hører ikke en forfærdelig masse om cloud storage utilities længere, men de er stadig ude der hjælper folk med at frigøre deres lokale lagerplads. Windows 10 har indbygget support til Microsofts eget online-lagerværktøj, kaldet OneDrive.Hvis du bruger en tablet eller notesbog, har du ikke mulighed for nemt at tilføje opbevaring uden et eksternt drev eller kabel, og OneDrive er din bedste indsats. Du kan flytte din musik, hjemmevideoer, dokumenter der og spare plads på dit lokale drev. Der er andre muligheder for cloud storage derude, men du vil gerne gå med OneDrive, da alle de mest vigtige apps i Windows 10 kan se, hvad der er gemt der, uden at det er på din pc. Groove Music kan strømme direkte fra OneDrive. Office og Office Mobile se dokumenter, der er gemt der. Fotosappen ser videoer og billeder, der er gemt der.Læs: Er Microsoft OneDrive værd at bruge?

Du skal bruge Microsofts OneDrive-app eller website til at flytte dine ting til OneDrive og administrere dine filer. Alle får 5 GB OneDrive-opbevaring gratis. Få flere lageromkostninger ekstra.

Held og lykke med at forsøge at frigøre plads på Windows 10.