52 Windows 10 Tips og tricks Du skal mestre din pc - Artikler

52 Windows 10 Tips og tricks Du skal mestre din pc

Enhver Windows-pc, der er værd at købe nu, kommer med Windows 10, og du har brug for disse 52 Windows 10 tips og tricks til at mestre alt, hvad din pc kan gøre.Microsoft opdaterer altid og forbedrer Windows 10, og med disse tricks og funktioner kan du udnytte alle nye muligheder, som virksomheden har tilføjet siden Windows 10 lanceret i 2015.

Disse Windows 10 tips og tricks gør hver del af Windows 10 bedre. Nogle giver dig mulighed for at slå Start-menuen, det område, du bruger til at åbne dine apps, tilbage i den ligefrem-menu, som den var. Andre giver dig mulighed for at udnytte Live Tiles og behandle Start Menu som en pinboard. Gestures og Snap Assist gør det lettere at foretage multitasking. Der er snesevis af funktioner, du kan slukke eller ændre for at få din pc til at fungere som du vil.Må være mobil har samlet disse Windows 10-tips fra mange år med at bruge notesbøger, desktops og tablets fra Microsoft, Dell, Lenovo, HP, Acer og meget mere. Brug dem til at få mest muligt ud af din pc i dag.

Læs: 6 Bedste Windows 10 Laptops i 2017

1. Gør Startmenuen Større eller MindreDu kan ændre Startmenuens størrelse til hvad du vil. Hold musemarkøren over kanterne på startmenuen. Håndtag vises, så du kan trække grænserne for startmenuen for at krympe eller vokse. Jo mindre det er jo tættere kommer du til den klassiske startmenu fra Windows 7 og tidligere.

2. Tilføj dine foretrukne mapper til startmenuenDu kan knytte dine musik, billeder, dokumenter og overførselsmapper direkte til din startmenu. Åbn Indstillinger App og klik på Tilpasning. Klik på Vælg hvilke mapper der vises på startmenuen link nederst på alle skiftene. Vend nu på tænd / sluk-knappen for en hvilken som helst mappe, du vil tilføje til startmenuen.

3. Slå Live Tiles On & Off på startmenuenIngen samling af Windows 10-tip er færdig uden en måde at vende Live Tiles tilbage til ikoner. Live Fliser kan overflade venter meddelelser, e-mails, dine yndlingsbilleder og nyheder. Der er dog tidspunkter, hvor du ikke vil have dine oplysninger nemme at få adgang til. Slå levende fliser ud af højreklikke på dem i menuen Start. Klik Mere. Klik nu på Slå Live Tile Off.

4. Brug din startmenu som et pin-kort

Ved at knytte en fil gemmes du fra at åbne appen og navigere til den pågældende fil. Se efter pin-indstillingerne i Groove Music, Outlook Mail, CBS All Access, Microsoft Edge og mange andre apps, du kan hente fra Microsoft Store.

5. Skift hurtigt højttalersystemerNår et højttalersystem er tilsluttet din pc via Bluetooth eller USB, skal du klikke på højttalerikon i nederst til højre hjørne af din skærm. Du kan skifte mellem flere højttalere derfra uden at gå ind i appen Indstillinger.

6. Snap Apps til siderne på din skærm med Snap AssistSpild ikke din tid på at ændre størrelser på apps, så du kan multitask. Klik på deres titelbjælker og træk dem til kanten af ​​skærmen. Snap Assist vil foreslå andre apps, du kan multitask automatisk ind.

7. Se alle dine åbne apper og meddelelser med to swipesFor at se alle de apps, du har åbnet på en pc med berøring, skal du placere fingeren på venstre kant af skærmen og svejs til højre. Dette åbner opgavevisning. For at se alle dine meddelelser på en pc med berøring skal du placere fingeren på højre kant af skærmen og svejs til venstre.

8. Sluk adaptiv lysstyrke

Hvis du har problemer med at få skærmen til at lyse ordentligt, skal du læse dette Sådan slukker du Adaptiv lysstyrke i Windows 10 tutorial. Bemærk, at du også kan justere skærmens lysstyrke fra Action Center-knappen i nederst til højre hjørne af din skærm.

9. Sådan ændres Windows 10 SkærmstørrelseNogle Windows-pc-producenter sender deres pc'er med elementer på skærmen, der er rigtig store eller meget små. For at justere størrelsen på apps og menuer i Windows 10, skal du åbne Indstillinger app. Klik på System. Brug nu rullemenuen under Skala og layout at ændre, hvor store apps, tekst og windows der er på din pc.

10. Par Windows 10 med en trådløs displaymodtager

Se en video fra hele værelset med en Miracast-modtager og din Windows 10-pc. Åbn Action Center ved at trykke på meddelelsesboblen i nederst til højre hjørne af din skærm. Tryk let på eller klik på Udvide. Tryk nu eller klik på Opret forbindelse.

11. Download udvidelser til Microsoft EdgeLigesom Google Chrome kan du tilføje funktioner til Microsoft Edge with Extensions. Klik her for at få links til EnPass, AdBlock, Grammarly og andre Microsoft Edge extensions. De fleste udvidelser er gratis at bruge.

12. Tilføj en favoritlinje til Microsoft EdgeMå ikke sætte dig i grave i menuer for at besøge dine yndlingssteder. Tilføj blot en favoritlinje til Microsoft Edge. Åbn browseren og klik på knappen tre prikker i øverste højre hjørne af skærmen. Klik på Indstillinger. Vend den Favoritter Bar tænde.

13. Gennemse websider i fuld skærm med Microsoft Edge

For at slippe af adresselinjen og gennemse websteder med hele dit display, skal du klikke på tre prikker i øverst til højre hjørne af Microsoft Edge. Klik på pile ved siden af ​​Zoom.

14. Gå fremad eller bagud med en swipe i Microsoft Edge

På en pc med en berøringsskærm skal du trække til venstre på din webside for at gå tilbage og skubbe til højre for at gå fremad i Microsoft Edge. Du kan slå denne fra fra menuen Indstillinger i appen.

15. Tag noter i Microsoft EdgeKlik på pennikonet i adressefeltet til Microsoft Edge for at tage et skærmbillede af en webside. Når du har skærmbilledet, skal du bruge din finger eller en digital pen til at doodle på det, fremhæve tekst og dele det med andre mennesker.

16. Skift din søgemaskine til GoogleDu kan ikke ændre søgefeltet nederst på skærmen til Google, men du kan ændre, hvilken søgemaskine Microsoft Edge bruger. Brug denne Sådan ændres søgemaskinen i Windows 10 tutorial til at tilføje nye søgemaskiner til Microsofts browser. Læs Microsoft Edge Tricksfor flere Microsoft Edge Windows 10 tips.

17. Skjul søgefeltet i proceslinjen

Hold dig væk fra at blive for vant til søgelinjen nederst på skærmen, hvis du ikke kan lide Bing. Højreklik på baren og svæve over Cortana mulighed i menuen. Klik på Skjult. Dette fjerner Cortana fra din proceslinje.

18. Lad din pc's batteri vare længere med batteribesparendeFor at gøre din Windows-pc længere længere mellem afgifter, klik på batteriikonet nederst til højre på skærmen. Klik på Batteriindstillinger link. Klik på knappen, der er mærket Batterisparer status indtil næste opladning. Læs Windows 10-tipene i Sådan får du bedre Windows 10 batterilevetid at gøre din bærbare computer eller tablet endnu længere på batteristrøm.

19. Spor pakker med CortanaDu kan spore pakker med Cortana. Klik på søgefeltet i nederste venstre hjørne af skærmen. Klik på notebook-ikonet i den venstre kant af pop op-vinduet. Vælg pakker i menuen. Brug Tilføj en pakke og indsæt dit sporingsnummer.

Cortana kan spore pakker automatisk, når du giver hende adgang til din e-mail via Outlook Mail. Læs 10 Cortana Tips til Windows 10 og Xbox brugere at lære mere om Microsofts personlige assistent.

20. Synkroniser faner mellem to computere med CortanaKlik på søgefeltet i feltet nederst til venstre hjørne af skærmen for at åbne Cortana. Hvis hun er tændt, sporer hun de sidste par hjemmesider, du har besøgt, uanset hvilken pc du var på. Alle dine pc'er skal bruge Microsoft-kontoen for at dette skal fungere.

21. Send websteder fra din Android-telefon eller iPhone

Installer Microsoft Edge Preview på din iPhone eller Android-enhed. Tryk på send-knappen nederst i browseren for at sende en webside direkte til din pc.

22. Kontroller lydstyrken med din stemme og CortanaHvis Cortana er tændt, skal du klikke på mikrofon ikon nederst på skærmen og sig "Lydstyrke op,” “Skrue ned for lyden"Eller"Stum."Dette virker også med kommandoen" Hey Cortana ", hvis du har din pc indstillet til altid at lytte til talekommandoer.

23. Send tekstbeskeder med din Android-telefon fra CortanaAndroid-telefoner med den installerede Cortana-app kan sende sms'er fra din Windows 10-pc. Når du har installeret appen fra Google Play Butik, skal du klikke på søgefeltet Cortana nederst på skærmen og skrive "Send en tekstbesked til."Inkluder navnet på den kontaktperson, du vil sende besked til. Denne funktion virker også med en talekommando.

24. Har Cortana kig efter kuponer og tilbudGennemse til enhver online butik i Microsoft Edge og Cortana vil du spørge dig om du vil se kuponer og salg fra adresselinjen. Klik på denne meddelelse for at se webstedets tilbud.

25. Broadcast med Xbox Game Bar

Windows 10 bruger Mixer, så du kan streame billeder fra dine spil til andre mennesker. Tryk på Windows nøgle og G tast på tastaturet på samme tid. Vælg derefter Udsende knappen inde i spillinjen. Enhver med en mixer-konto kan nu se dig spille dit spil.

26. Optag Video Game ClipsNår du spiller et spil på Windows 10, skal du trykke på Windows nøgle på dit tastatur og på G knappen for at åbne spillinjen. Klik på knappen rød knap at fange et videoklip fra dit spil.

27. Tænd for mørk tilstandWindows 10 har en mørk tilstand til folk der bruger deres pc uden meget lys. For at aktivere det, skal du gå til Indstillinger app. Klik på Tilpasning. Vælg farver fra menuen til højre. Vælg nu Mørk i Vælg din standard app-tilstand areal.

28. Brug Action Center til hurtigt at ændre indstillingerKlik på Acton Center knappen i nederst til højre hjørne af skærmen for at åbne Action Center. Nederst i dette område er knapper til hurtigt at ændre indstillinger på din pc uden at åbne appen Indstillinger. Klik Udvide for at få endnu flere indstillinger.

29. Sluk meddelelser fra Apps & GamesHvis du vil deaktivere meddelelser fra dine apps og spil, skal du åbne Indstillinger app. Klik på System. Vælg Meddelelser og handlinger i menuen på venstre side af skærmen. Drej kontakten under Få meddelelser fra Apps og afsendere til off. Hvis der kun er en app, du gerne vil tavse, Højreklik på det i Action Center for at slukke sine anmeldelser.

30. Slå tabletmodus til og fra automatiskDu kan få din Windows 10 2-in-1 til at slukke for Tablet Mode, når den registrerer et tastatur. Åbn Indstillinger app og klik på System. Vælg Tablet tilstand fra menuen på venstre side af skærmen. Vælge Spørg mig ikke og skift altid under Når denne enhed automatisk tænder eller slukker tabletmodus.

31. Gem plads med OneDrive on DemandOneDrive on demand giver dig mulighed for at se de filer, du har gemt på OneDrive uden at downloade hver af dem til din Windows 10-pc. Type OneDrive ind i søgefeltet langs bunden af ​​skærmen for at starte installationsprocessen. Læs Er Microsoft OneDrive Worth Buying? for at lære mere om cloud storage-tjenesten, der er indbygget i Windows 10 og for at få flere OneDrive til Windows 10-tip.

32. Opret afspilningslisteomslag i Groove MusicNår du har oprettet din egen afspilningsliste i Groove Music-appen, skal du klikke på pennikonet på afspilningslisten for at tilføje omslagskunst og doodler, der synkroniseres med alle dine Windows 10-pc'er. Dette giver dine spillelister en mere personlig følelse.

33. Gør oppgavelinjen størreHvis du løber tør for plads til at spinde spil og apps til din proceslinje, skal du holde musemarkøren over kanten og trække den op for at tilføje en anden række ikoner. Hvis du vil have mindre ikoner, Højreklik på proceslinjen og vælg Opgavelinjeindstillinger fra pop op-menuen. Vend den Brug små proceslinjeknapper skifte til.

34. Synkroniser dine indstillinger

Windows 10 synkroniserer de fleste af pc'ens muligheder til din Microsoft-konto, så de gælder for den computer, du er logget ind på. For at sikre at denne funktion er tændt, skal du åbne Indstillinger app. Klik nu på Konti. Vælg Synkroniser dine indstillinger fra menuen til venstre på skærmen, og kontroller hver indstilling, du vil synkronisere.

35. Opret videoer i Photos AppFor at oprette videoer skal du åbne Billeder app fra startmenuen. Klik på Du er direktør og vælg de billeder og optagelser, du gerne vil omdanne til et videoklip. Dette er en ny app funktion, så forvent mere Windows 10 tips til det snart.

36. Læs dokumenter, regneark og præsentationer gratisAlle med Windows 10 kan bruge Word Mobile, Excel Mobile og PowerPoint Mobile apps til at læse dokumenter, som de eller nogen andre har oprettet. Køb et abonnement på Office 365 Business eller Office 365 Personal, og du kan redigere dine filer gennem disse apps.

37. Kombinér e-mail-indbakker med tilknyttet indbakkeOrganiser din email nemt ved at forbinde lignende konti. Åbn Post app fra Start Menu. Klik på Indstillinger cog nederst på appen til venstre. Vælg Administrer konti. Endelig skal du klikke på Link indbakke.

38. Tag Selfies med Camera AppWindows 10 har en indbygget kameraapp, der tager billeder og optager video, så du kan undgå den forfærdelige add-on-software, som de fleste pc-producenter stadig installerer. Klik på Start knappen i nederst til venstre hjørne af din skærm. Søg efter Kamera app i din pcs liste over installerede apps og programmer.

39. Tilføj dine foretrukne kontaktpersoner til proceslinjen for Instant MessagingWindows-pc'er med Windows 10 Fall Creators Update installeret har a Mennesker ikon til venstre for deres systemets Wi-Fi-ikon. Klik på det ikon og tilføj de personer, der er vigtigst for dig, på din proceslinje. Du kan ringe, tekst og email disse venner eller familiemedlemmer fra hvert vindue. Hvis de bruger Skype, kan du også sende dem direkte og dele links uden at åbne hele Skype-appen.

40. Download Replacements For Your Favorite Phone AppsMicrosoft Store har ikke så mange apps, som din iPhone eller Android-enhed gør. Søg i Microsoft Store for nogle grundlæggende apps som Facebook og Twitter, og download derefter alt andet du har brug for fra Må være Mobile's 16 Windows 10 App Alternativer. Opdelingen omfatter udskiftninger til YouTube, Google Chat og flere Windows 10-tip til at finde gode udskiftninger til dine yndlingsydelser.

41. Sove lettere med natlys

Du kan ikke tænde Dark Mode i Windows 10 automatisk, men du kan bestemme, hvornår Night Light tændes. Det er funktionen i Windows 10, der justerer, hvor meget blåt lys din pcs display udsender. Nogle undersøgelser viser, at blåt lys kan forstyrre sovemønstre. Åbn Indstillinger app. Klik Skærm. Klik nu på Night Light Settings link til at bestemme, hvornår Night Light tænder sig og hvor meget det skærer det blå lys, der kommer fra pc'ens display.

42. Administrer nemt opbevaringAdministrer dit lager med Windows 10's indbyggede værktøjer til at spore, hvor meget plads dine filer tager op. Åbn Indstillinger app og klik på System. Vælg Opbevaring fra menuen til venstre på skærmen. Ved at skifte Storage Sense-kontakten til tændes, kan din pc slette unødvendige filer og frigøre plads uden at gøre noget.

Brug Må være Mobile's 4 måder at frigøre lagerplads i Windows 10 For mere opbevaring gemmer Windows 10 tips.

43. Hent nye Windows 10-temaerTemaer ændrer dit tapet, lyde og musemarkør. Få nye temaer fra Microsoft Store-temaområdet. Åbn Indstillinger app. Klik på Tilpasning. Vælg nu Temaer i venstre menu.

44. Sådan ændres, hvad din strømknap gørI stedet for at slukke for din pc, kan du få sin dvaletilstandsstyring, så den altid er klar til at komme i gang. Type Rediger Power Plans ind i søgefeltet nederst på skærmen. Klik på Skift avancerede strømindstillinger. Se til strømknapper og låg i pop op-menuen. Endelig skal du vælge Strømknap-indstillinger for at ændre, hvad din Power Button gør.

45. Hurtigt balancere ydeevne og batterilevetidKlik på ikonet Batteri i nederst til højre hjørne af skærmen for at ændre, om din pc giver dig bedre ydeevne for dine apps og programmer eller længere batterilevetid.

46. ​​Begræns, hvor meget data din pc brugerVirksomheden, der forsyner dig med internettet, kan have en straf for at gå over hver måneds tildeling. Hvis du finder dig selv kørende i den pågældende straf meget, skal du bruge Windows 10s datasensorværktøj til at spore, hvor meget data din pc bruger og begrænse, hvad den gør i baggrunden. Åbn Indstillinger app. Klik på Netværk og internet. Klik nu på Dataforbrug i menuen til højre.

47. Del din internetforbindelse med andre mennesker og pc'erHvis du vil hjælpe andre mennesker omkring dig til at oprette forbindelse til internettet, men du ikke vil give dem dit netværksadgangskode, skal du dele din pcs internetforbindelse i stedet. Åbn Indstillinger app og klik på Netværk og internet Vælg Mobile Hotspot fra menuen til venstre på skærmen. Nu vip den Del min internetforbindelse med andre enheder skifte til.

48. Har din pc automatisk ændring af tidszonerJuster aldrig din pcs ur for at rejse igen med disse to Windows 10-tip. Højreklik på uret i nederste højre hjørne af skærmen. Vælg Juster dato / klokkeslæt fra menuen. Nu vip den Indstil tidszone automatisk og indstil tid automatisk skifter til. Din pc bruger din internetforbindelse til at finde ud af, hvor du er, og opdatere klokkeslættet i baggrunden.

49. Skift og minimer apps med din touchpad

Windows 10 2-i-1'er og bærbare computere har trackpads, der giver dig mulighed for at manipulere apps og programmer uden at flytte dine fingre ligesom på en berøringsskærm. Placer tre fingre på din pegefelt og træk til venstre eller højre for hurtigt at skifte apps eller programmer. Minimer alle apps og programmer ved at lægge tre fingre på din pegefelt og skubbe ned. Stryg op med alle tre fingre for at gendanne alle dine apps til, hvor de var.

50. Adgang til Power User MenuHøjreklik på Start-knappen i feltet nederst til venstre hjørne af din skærm for links til Filhåndtering, Kontrolpanel og Netværksfunktioner, som Microsoft ikke giver adgang til i Indstillinger-appen. Denne menu er så praktisk, at det er et af de Windows 10-tip, du skal skrive ned på en notat og holde dig ved siden af ​​din pc.

51. Brug Microsoft Family til at overvåge, hvad dine børn gørMicrosoft Family giver dig mulighed for at tildele børn deres eget brugernavn og adgangskode, så spore hvad de laver online og hvor meget skærmtid de har. Brug Må være Mobile's Microsoft Family Setup Guide at komme i gang.Denne funktion er gratis, og de indstillinger, du vælger, gælder også for Xbox One, Xbox One S og Xbox One X.

52. Få Cortana Windows 10 Tips direkte fra CortanaDet er svært at huske alle talekommandoer til Windows 10. Heldigvis giver Cortana dig selv Windows 10-tips. Klik på søgefeltet. Når den er åben, skal du klikke på Se alle tip link inde i pop-up vinduet. Rul gennem listen over kommandoer og handlinger for at lære at bruge den personlige assistent.