Sådan kontrolleres din Android-telefon for vira

Forfatter: Judy Howell
Oprettelsesdato: 25 Juli 2021
Opdateringsdato: 9 Kan 2024
Anonim
Sådan kontrolleres din Android-telefon for vira - Tech
Sådan kontrolleres din Android-telefon for vira - Tech

Indhold

Hvis du har mistanke om, at din telefon muligvis indeholder en virus, er du kommet til det rigtige sted. Denne korte vejledning viser de enkle og nemme trin til at opdage en malware, og hvordan du fjerner den på din Android.

Hvad er en virus?

Teknisk set er en computervirus et program designet til at skabe kaos i et system. Et af kendetegnene ved en virus er dets evne til at replikere og ødelægge andre programmer og filer. I denne forstand har der hidtil ikke været en Android-virus. Men da udtrykket virus er blevet mønstret løst af millioner af mennesker gennem årene for at dække næsten alle former for dårlige apps, programmer eller adfærd i Android, foretrækker vi at bruge det også her. Så når vi siger virus, kan det betyde enhver ondsindet app eller software på Android-platformen.

Kan din Android få en virus?

I årenes løb har der været mange former for vira, der forårsager problemer i Android-miljøet. Det mest almindelige inkluderer spyware, ransomware og de irriterende pop-ups. Android-spyware er hovedsageligt bygget til at spionere på dine browservaner, så data om dem kan sælges til tredjepartsannoncører. I nogle ekstreme tilfælde for nylig har ransomware skabt overskrifter rundt om i verden, efter at en række højt profilerede mål og kritiske institutioner er blevet ramt. Ransomware dækker alle former for ondsindet software, der overtager en enhed, låser den og tvinger brugeren til at betale et beløb for at hente adgang.


Hvordan kontrolleres, om din telefon har en virus?

Android-vira vil så meget som muligt ikke gøre deres tilstedeværelse kendt. De udnytter stealth og kan aktiveres eksternt, når en bruger ikke forventer det. Hvis du ikke er forsigtig eller opmærksom på tegn på en malware eller virus på din enhed, kan du ende med at undre dig over, hvad der er galt med din telefon det meste af tiden. Heldigvis er der mange subtile og åbenlyse tegn på virusinfektion på en Android-enhed. Tjek dem nedenfor.


Apps fortsætter med at gå ned. Selvom det er normalt for nogle apps at gå ned fra tid til anden, kan tilfældig og overdreven nedbrud være et tegn på malware. Hvis du har bemærket, at din enhed har problemer med apps, der går ned uden nogen åbenbar grund på det seneste, er det sandsynligvis på høje tid at tjekke for malware.

Dataforbruget er op. De fleste vira er designet til at rapportere til en kontrollerende server et eller andet sted. De sender muligvis stjålne oplysninger eller prøver at kommunikere med en hacker til deres næste træk. Disse typer aktiviteter sker ofte i baggrunden, så du behøver ikke nødvendigvis at åbne den dårlige app. Hvis du har bemærket, at dataforbruget er steget sidst, selvom du ikke bruger internettet så meget, kan det være et tegn på en virusinfektion.


Tilfældige eller overdrevne pop op-vinduer. Sjældne pop op-vinduer, når du bruger en webbrowser eller når du kører en app, kan være normalt. Men hvis du får pop op-vinduer, selv når du ikke åbner en browser, eller når du bruger en helt anden app, kan der være malware i din telefon. Ondsindede pop op-vinduer fremkaldes ofte af en dårlig app, som du muligvis har installeret tidligere. I nogle tilfælde kan legit-udseende apps opdateres til en uhyggelig version efter nogen tid og få pop-ups til at blive vist.

Telefonregning øges. Gad vide, hvorfor din telefonregning er op? Det kan skyldes en virus. Nogle malwareversioner er kendt for at bruge premium-sms-tjeneste til at sende meddelelser. Hvis du ikke er opmærksom, opkræver muligvis din operatør dig for disse meddelelser, hvis du tror, ​​at du er opmærksom på dem.

Tilstedeværelse af fremmede apps. Har du bemærket nogle ukendte apps? Igen kan det være forårsaget af en malware. Hvis der er en app på din telefon, som du ikke kan huske at have installeret, skal du straks slette den. Noget malware kan overtage din telefon og kompromittere dens sikkerhed. Når det sker, kan andre apps installeres uden din viden.


Problem med batteridrænning. Det er normalt at miste batteristrøm, men hvis du bemærker, at batteridrænningen er blevet meget hurtig på det seneste, kan det skyldes en virus. Nogle malware-aktiviteter i baggrunden kan være ressourcetunge og bruger meget strøm. Når du beskæftiger dig med et hurtigt batteridrænningsproblem, bør virusinfektion altid betragtes som en af ​​de mulige årsager.

Overophedning og langsom ydelse. En anden åbenbar bivirkning af virusinfektion i Android er overophedning, frysning eller forsinkelse. Selvom det er normalt, at en telefon bliver varm, skal du være opmærksom på at have mistanke om, at der er en virus, hvis din telefon bliver ved med at blive overophedet, eller hvis dens ydeevne ser langsom ud.

Sådan fjernes en virus på Android

Hvis du har mistanke om, at der er en virus på din telefon på grund af tilstedeværelsen af ​​et eller flere symptomer nævnt ovenfor, er der en række ting, du kan gøre.

Gendan fabriksindstillinger

Dette lyder drastisk og unødvendigt på et så tidligt stadium i din fejlfindingsstige, men det kan også være den mest effektive. Du kan vælge at gøre dette afhængigt af den situation, du er i. Hvis din telefon f.eks. Allerede er blevet for problematisk, og du næppe kan bruge den på grund af pop-ups, overophedning eller langsom ydeevne, tvivler vi på, at der er noget mere effektivt at du kan gøre andet end at starte frisk. Ved at foretage en fabriksnulstilling kan du fjerne årsagen til virussen og symptomerne alt sammen på én gang.

Fabriks nulstilling sletter alle dine personlige data, så hvis du kan, så prøv at oprette en sikkerhedskopi af dine uerstattelige fotos, videoer, dokumenter osv. Inden du tørrer telefonen.

Installer en antivirus-app

Før du geninstallerer dine apps, skal du sørge for at tilføje et nyt beskyttelseslag til din enhed. At have et antivirus, selvom det ikke er 100% garanti for, at det hjælper, er bestemt en god idé. Der er en konstant kat-og-mus kamp mellem antivirusudgivere og malwareudviklere, så nyere, snigende vira kan muligvis stadig klare et antivirus-detekteringssystem.

Der er mange antivirusprogrammer, som du kan bruge i Google Play Butik. Sørg for at vælge en fra en velrenommeret kilde. Husk at nogle malware også kan skjule sig selv som antivirus-apps. Bliv ved med antivirus-apps fra kendte udgivere som AVG, Norton osv.

Fjern dårlige apps manuelt

Hvis du tror, ​​at virussen vender tilbage efter en fabriksnulstilling, skyldes det sandsynligvis, at du blot installerede det samme sæt apps. For at kontrollere, prøv at starte enheden i sikker tilstand og overhold den. Sikker tilstand er et godt værktøj til at opdage en problemapp. I denne tilstand suspenderes alle tredjepartsapps, så hvis problemet ikke findes, når din Android kører i sikker tilstand, betyder det, at der er en ondsindet app i systemet. I denne tilstand skal du være i stand til at bruge forudinstallerede apps normalt samt bruge grundlæggende netværkstjenester uden problemer.

Hvis du ikke ved, hvordan du starter din Android til fejlsikret tilstand, skal du bruge Google til at lede efter dem.

For at identificere, hvilken af ​​dine apps der forårsager problemer, skal du starte telefonen tilbage i sikker tilstand og følge disse trin:

  1. Start til sikker tilstand.
  2. Kontroller for problemet.
  3. Når du har bekræftet, at en tredjepartsapp har skylden, kan du begynde at afinstallere apps individuelt. Vi foreslår, at du begynder med de nyeste, du har tilføjet, eller dem, du ikke har installeret.
  4. Når du har afinstalleret en app, skal du genstarte telefonen til normal tilstand og kontrollere problemet.
  5. Hvis din telefon stadig er problematisk, skal du gentage trin 1-4.

Vær opmærksom, når du installerer apps

Du er den første forsvarslinje for din enhed. Hvis du ikke er forsigtig, når du vælger apps, er der en stor chance for, at den kan blive inficeret af en virus i den nærmeste fremtid. Vær ekstra opmærksom, når du handler efter apps, da de er hovedårsagen til mange malware-sager. Nogle apps kan udgøre sig som legitime oprindeligt, men kan ændre deres sande natur uden at du ved det efter nogen tid. Hold dig til officielle apps og undgå dem fra ukendte kilder. Hvis du ikke er sikker, så prøv at undersøge eller læse anmeldelser af andre brugere. Sørg også for, at du har en pålidelig antivirusapp hele tiden, så der er en vis ekstra beskyttelse ud over Android's egen sikkerhed. Sørg for, at du kun bruger et antivirus ad gangen. At have mere end en kan forårsage alvorlige ydeevne problemer.

Der kan være forkellige årager til forkellige menneker, hvorfor de muligvi kal udføre en mater-nultilling eller fabrikindtilling på dere amung-enhed. For mange menneker kan en nult...

elvom det måke lyder bizart for nye kraftige martphone at give efter for forkellige typer oftwareproblemer, kan det ke og ker faktik. Faktik har mange brugere af avancerede martphone, herunder Ga...

Publikationer.